1
2

Antoin Buiting

Ik ben een ondernemend baasje en vader van drie (stief)dochters en samenwonend met mijn vriendin in Elst (GLD) in de Betuwe. Naast dat ik al heel lang een groot fan van U2 ben (nee, ik schaam mij er niet voor), wandel ik graag. Sportief kan ik mezelf helaas niet noemen. Wel houd ik van lekker eten en genieten van de tijd.

De Buitenkok heb ik pas begin 2015 opgericht. Na bijna 18 jaar actief te zijn geweest in de ruimtelijke ordening en ICT (waarvan 12 jaar als directeur en leidinggevende) vond ik het eind 2014 tijd om goed na te denken over de tweede helft van mijn carrière en nieuwe wegen te gaan bewandelen. Daarnaast had ik de behoefte lokaal en regionaal actief te worden met een meer maatschappelijke insteek en het liefst ook meer buiten en minder in vergaderzalen, waarbij ik meer in directe contact zou staan met mijn klanten en producten. De Betuwe is een prachtige omgeving, waar veel te genieten valt. Daarnaast blijf ik een ondernemer en graag (eigen) baas dus het was mij vrij snel duidelijk wat het moest worden.

Als kind heb ik vele kampvuurtjes gestookt bij de scouting. Ook kookte we vaak buiten op zowel gas als op houtvuur. Met name op houtvuur was natuurlijk spectaculair. De kampen waren helemaal geweldig. Dat waren mooie tijden. Je merkt het al; de weemoed druipt eraf. Ook ik ontkom niet aan mijn tweede pubertijd, dus laat ik maar direct toegeven dat de midlifecrisis ook een rol speelt in de keuzes die ik maak. Maar wat doe je er mee…

In mijn geval heb ik gekozen voor het proffesioneel buitenkoken en was het idee voor de Buitenkok geboren. Ruim twee jaar heb ik alleen aan de buitenkok gebouwd. Inmiddels staat er een mooi bedrijf dat geweldige klussen mag doen voor en vooral met geweldige klanten.  Gelijktijdig ben ik actief geworden als een van de beheerders van Park Bredelaar in Elst. De ontwikkeling van een nieuw pocketpark met een moestuin vol vergeten groenten is een mooi avontuur en past geweldig in het idee van de Buitenkok en nu ook de Goesterij.

De samenwerking met Tim geeft een nieuw niveau aan het buitenkoken. Komende jaren zullen we de Goesterij met veel energie als een horecabedrijf waar je het goede leven kan proeven, vieren en beleven.

Tim Delissen

Tim staat voor koken met smaak en passie, lekker en gezond. “Mijn carrière in de horeca begon al op jonge leeftijd, als afwasser keek hij mee met mijn chefs. Ik zag de snelheid van hun messen en vond de wereld in de professionele keuken prachtig. Geen tijd voor getreuzel of flauwekul, alles moet nu én goed!”.

Tim vervolgde zijn loopbaan in de bediening en kwam op die manier in contact met zijn gasten. Daar kwam hij tot nieuwe inzichten. Het ging niet om wat de chef wilt serveren maar veel meer om de vraag ‘Wat vindt mijn gast lekker?’ Een hele openbaring.

Toch bleef de keuken naar mij lonken en in 2002 had ik mijn eerste baan als kok bij restaurant ’t Circus. Het was voor mij duidelijk: mijn carrière is hier, in de keuken. Voedsel zó bereiden dat je gast zijn vingers erbij aflikt.

Daarna werd ik chef-kok bij restaurant de 3 vrienden in Amsterdam. Daar ontdekte ik mijn eigen visie op eten en ik besloot zonder baas verder te gaan. Samen met mijn vrouw werd ik eigenaar van Bistro Wijmpje’s, later hebben wij dit omgedoopt in restaurant Schenck.

Het ondernemerschap bleek een gouden zet, maar na 4 jaar zette ik een punt achter het restaurant, het voldeed niet aan al mijn idealen.

In 2009 startte ik als culinair zzp’er. Ik kook voor particulieren en bedrijven en daarnaast volg ik de opleiding voedingsleer. De interessante vragen ‘Wat doet voeding met je lichaam?’ en ‘Met welke combinatie van ingrediënten krijg ik het beste en meest smaakvolle resultaat?’ komen hier aan bod. Ik haal hier veel inspiratie uit en kan niet wachten om u te laten proeven van mijn werk.